Visst är tårtor extremt fina och sjukt goda? Har ni någonsin kollat på en tårta och tänk "jag vill äta en hel tårta!!" Jag har hittat en liten lösning. Jag kom tidigare idag på att jag ville göra minitårtor, så att man kan äta en hel tårta till efterrätt utan att den blir för mycket! 

Jag köpte en normalstor tårtbotten. Sen tar jag ett lagom stort glas och och trycket lite på tårtbotten på fyra ställen så jag ser att mina minitårtor får plats och får en fin rund form. 
Sen tar jag en liten vass fruktkniv och skär ut formerna på tårtorna.


Sedan tar jag bort resterande tårtbotten och lägger min små tårtor på varsin liten tallrik.


Tårtan har tre lager så nu tar jag bort de två översta och lägger ett lager vaniljkräm på.


Sedan lägger jag på mitten lagret, stryker ett lager grädde på och skär sedan jordgubbar i tunna bitar som jag även lägger på.


Nu är det bara topplagret kvar, så jag lägger på det och nu ska jag göra två olika sorters tårtor. Gräddtårta och marsipantårta.

 

MARSIPANTÅRTAN: först klenar jag på ett runt lager av grädde runt tårtan, sen använder jag samma glas som jag mätte ut tårtorna med, trycker till på marsipanen och klipper sedan ut formen med en liten "yttre kant" så jag vet att marsipanlocket täcker hela ovansidan på tårtan. Sedan mäter jag höjden på tårtan och klipper ut en lång remsa som jag trär runt tårtan. Varför jag gör på detta sättet istället för att lägga på en enda marsipanbit som täcker hela tårtan är för att vi köpte endast ett marsipanlock till en normalstor tårta och detta räcker inte till två minitårtor.
Sedan trycker jag försiktigt ihop de olika marsipandelarna på tårtan.
Klart. Nu silar jag bara på lite florsocker, gör en marsipanros (instruktioner på internet, super enkelt) och gör med en kniv ett litet hål i mitten av marsipan tårtan så att rosen får fäste.

GRÄDDTÅRTAN: Jag vispar grädde så att den är ganska fast annars håller den inte formen. Sen använder jag mig utav en sprits och spritsar tårtan med grädde. Jag skär sedan ut jordgubbar som jag pyntar tårtan med. 

Klart!!